top of page

GENERALITATI

CE SUNT CAMERELE CURATE?

Camera curata este o zona speciala în care concentratia particulelor din aer este controlata si care este concepta si utilizata in asa fel incat sa se minimizeze pe cat posibil introducerea, generarea si retinerea particulelor in interiorul ei, obtinand astfel un nivel controlat de contaminare. Se monitorizeaza si se ajusteaza, daca aplicatia o impune, si alti parametri de mediu precum temperatura, umiditatea relativa, presiunea diferentiala.

CLASIFICARE CAMERE CURATE

Camerele curate se clasifica din punct de vedere al numarului de particule solide non-viabile continute pe unitatea de volum de aer, conform unuia din urmatoarele standarde:

- ISO 14644

- FED STD 209E

- EU GMP

- BS 5295


DETALII

20180618_095759_edited.jpg

DESPRE CAMERELE CURATE MODULARE SMART

Indeajuns de bune sau chiar mai bune?

Camerele curate modulare nu sunt doar o alternativa acceptabila fata de camerele curate clasice cu paneluri si unitati HVAC, ci sunt chiar varianta de preferat daca spatiul si procesul permit . Aceasta datorita capabilitatilor si flexibilitatii unice.

- Versatilitate: pot fi asamblate, dezasamblate si relocate. 
- Reconfigurare: pot fi reconfigurate si upgradate 
- Control flux de aer: programe zilnice, saptamanale, viteze diferite 
- Modificari ieftine ale panelurilor: modificarile pot fi facute simplu si ieftin on-site 
- Costuri si timp de productie reduse
- Pot fi certificate la fel ca orice alta camera curata clasica

* Versatilitate intrinseca * 

* Reconfigurare *

* Control flux de aer *

* Costuri reduse *

CONCEPT

Clasa de curatenie de la ISO 8 pana la ISO 5

20180618_095936.jpg

HARDWALL

Camerele hardwall ofera o structura definita clar cu ajutorul compartimentarii durabile, rezistente la impact. Se monteaza paneluri transparente sau opace pe o structur metaalica sau de inox formand o partitionare fixa in jurul spatiilor curate, inclusiv sterile. Aceasta abordare este mai potrivita pentru zonele care necesita un grad de curatenie mai inalt (clasa ISO 5 - 6). Finisarea peretilor face atractiva abordarea hardwall si pentru clase de curatenie mai joase (clasa ISO 7-8) pentru ca peretii sunt mai usor de curatat decat cei softwall. 

Optiuni disponibile:
- filtru UV si materiale ESD
- Iluminare LED sau fluorescenta
- Control temperatura 
- Sasuri de transfer 
- Camere de schimbare personal sau introducere materiale 
- Filtre HEPA sau ULPA 
- Operare simpla sau cu automatizare saptamanala si alertare 
- Pardoseala epoxy, placi PVC sau vinil

Softwall-cleanroom-4.jpg

SOFTWALL

Camerele softwall sunt o optiune economica de camera curata. Peretii si partitiile sunt facute din stripuri PVC flexibile. In functie de aplicatie si clasa de curatenie se pot folosi pentru camere ISO 5 - ISO 9. Deoarece stripurile se suprapun partial formeaza efectiv un perete inchis. In camera curata fluxul de aer cu supra-presiune asigura impotriva contaminarii. 

Optiuni disponibile:
- filtru UV si materiale ESD
- Iluminare LED sau fluorescenta
- Control temperatura 
- Sasuri de transfer 
- Camere de schimbare personal sau introducere materiale 
- Filtre HEPA sau ULPA 
- Operare simpla sau cu automatizare saptamanala si alertare 
- Pardoseala epoxy, placi PVC sau vinil

sphairlab.jpg

TEXTIL

Este o camera curata facuta din material textil foarte rezistent cu design inovativ. Datorita fluxului de aer optimizat este ieftina ca materiale si costuri de utilizare. Poate fi folosita pana la clasa ISO 7 de curatenie, se instaleaza si dezinstaleaza usor. Fiecare camera se livreaza cu documentatie completa de construire si certificat de acceptanta conform clasei ISO. Se asigura documentatie completa cu privire la materiale, certificate de construire si aprobari.

clean-tent.jpg

CLEANTENT

Functioneaza pe principiul fluxului laminar orizontal de aer, exhaustarea se face prin lateral atat prin camera principala cat si prin camera preliminara de echipare personal. Unitatea FFU este montata pe un cadru de aluminiu si atasata la camera. Contine o folie pentru pardoseala anti-statica ranforsata foarte rezistenta.

Optiuni: Port transfer probe/materiale (passbox), pardoseala dura, UPS de urgenta, sau structura metalica, banca step-over, bancuri de lucru cleanroom, inverter pentru alimentare la 12VDC etc.

bottom of page